ACSA ofereix un nou curs per fomentar l’atenció al client i les noves tècniques de venda comercial

ACSA ofereix un nou curs per fomentar l’atenció al client i les noves tècniques de venda comercial

 

El dia 8 d’octubre s’iniciarà el curs organitzat per ACSA “Atenció al client i venda persuasiva al comerç”, amb les noves tendències en atenció al client i venda persuasiva comercial. L’objectiu del curs, que és gratuït per als associats, és donar als comerciants i empresaris ferramentes de venda per tal de millorar el procés de compra i aconseguir una millor atenció al client i un resultat positiu en les vendes. L’atenció personalitzada és un dels avantatges fonamentals davant la compra online i és un punt fort que els comerciants han de potenciar.
 
El curs serà impartit per Prolidera i tindrà sessions pràctiques en les quals els comerciants podran avaluar el seu procés de venda, conéixer estratègies per aconseguir els seus objectius i recursos per mesurar els seus resultats de venda.
 
Els comerciants i empresaris interessats, poden inscriure’s al curs contactant telefònicament amb l’associació al 96 248 23 49o per Whatsapp en el 609 68 03 46, o enviant un correu a acsa@acsa-algemesi.com.