Els comerços d’ACSA vinculats a la festa participen en el congrés del patrimoni de la UNESCO

Algemesí ha acollit enguany el Congrés de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat coincidint amb les festes de la Mare de Déu de la Salut. En l’esmenat congrés, a banda de presentar-se les delegacions dels diferents països i difondre la imatge de la nostra festa, l’Ajuntament ha potenciat també la promoció econòmica dels comerços relacionats amb les nostres tradicions i les empreses agroalimentàries.
 
Per això, en el marc d’eixes jornades, el dijous 6 de setembre a l’inici del congrés de la UNESCO es varen presentar en el Teatre Municipal a les diferents delegacions internacionals una representació dels comerços d’ACSA vinculats a la festa i les tradicions.
 
Els establiments d’indumentària fallera i tradicional Hijas de Carmen Esteve i Blancatela, varen mostrar les seues creacions despertant una gran expectació per la bellesa de les seues creacions i riquesa dels detalls. Margarita Vercher va completar la mostra d’indumentària amb els seus cancans i sinagües artesanals.
 
Per la seua banda, Agustín y Amaia Orfebres van enlluernar als visitants amb les seues creacions en pintes i adreços artesanals. Mentre que el Taller d’Art i Restauració Luis M. Caballero i Mª Carmen Machí va presentar una espectacular mostra de les seues tradicionals escultures representatives de la processó amb un conjunt de muixeranguers que portaven com a estandart les banderes de les diferents delegacions. Per altra banda, Girbés Moda va presentar les samarretes amb la recentment estrenada marca d’Algemesí.
 
La nostra tradició gastronòmica també va estar representada al congrés. Les pastisseries Monar i Cerdà van preparar una degustació de productes típics de la nostra terra com fogassetes, coquetes de cacau, minxets, tortada d’ametló, coca boba i altres dolços elaborats amb crema de taronja.
 
ACSA també va presentar el fullet que s’ha fet expressament per a potenciar els comerços associats de cara al turisme d’Algemesí, amb un directori que inclou per sectors tots els comerços i serveis associats a l’agrupació perquè els turistes que ens visiten puguen localitzar els establiments de la nostra ciutat.
 
Des d’ACSA es continuarà treballant en la creació i difusió de campanyes comercials per als associats, en la defensa dels interessos del comerç i dels serveis locals, en el foment de l’associacionisme comercial i en la promoció de la gran varietat d’oferta comercial i de serveis que hi ha a Algemesí.